kookplein
Natuurlijk werken wij aan duurzaamheid

home kooklessen vergaderen lunch contact


Het Kookplein wordt steeds duurzamer.

Wij willen graag een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld. Om dit te realiseren hebben we hulp gekregen van Futureproof :http://www.futureproofinc.nl.

Sinds een paar jaar nemen wij al het gft-afval mee naar huis waar het op onze composthoop belandt. Deze compost wordt verwerkt in de moestuin. Zo proberen wij onze afvalberg te verminderen. Naast het gft-afval scheiden wij ook plastic, glas en papier.

Onze Moxxa koffie is van duurzame oorsprong en erg lekker. En wat bankieren betreft zijn we in 2014 overgestapt naar de Triodosbank. Met de winst die we maken proberen we groene investeringen te doen. Zakelijk en prive.

Niet alleen omdat het duurzaam verantwoord is maar toch het vermelden waard: Vele gasten weten dat de vegetarische keuken een grote plek inneemt binnen ons culinaire aanbod.

Graag willen we laten weten dat wij open blijven staan voor groene suggesties. Alvast hartelijk dank.

Lars Vermey en Regine Rosink

Duurzaamheid


Cursus moestuinieren

Een deel van onze achtertuin is gereserveerd voor de biologische moestuin. De oogst vorig jaar was geweldig. Vooral de tuinboontjes waren erg lekker. Daarnaast hebben we geproefd van erwtjes en de la ratte aardappeltjes, knoflook, aardbeien, courgettes en tomaten. De tijgertomaten stonden deels in de kas en we hebben in het seizoen ook een paar planten in een zonnige hoek buiten.

We zijn in 2014 gestart met onze moestuin cursus. Deze bestaat uit 4 lessen, verdeeld over 4 maanden. De eerst volgende les zal in februari 2017 weer van start gaan. In deze les zullen we een schema maken voor elke deelnemer, toegepast op zijn of haar eigen moestuin. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan het voorbereiden van de grond en hoe dit het beste kan geschieden. Deze bijeenkomst vindt plaats in Den Haag, op het Kookplein. De volgende lessen vinden plaats op locatie in Voorschoten. Hier bevindt zich de moestuin en kunnen we van start met het echte werk.

We gaan in de tweede les diverse groenten en kruiden zaaien en er wordt uitgelegd waar je op moet letten bij aanschaf van planten en materialen.

In de derde les gaan we verder met het zaaien. Sommige zaailingen worden verpot en anderen buiten uitgeplant. Speciale aandacht gaat naar verzorging van de planten en de combinatieteelt.

De vierde les vindt plaats op het Kookplein. Deze zal in mei plaatsvinden. We maken een inschatting van de te verwachten oogst. Vervolgens gaan we deze ingredienten gebruiken in een workshop waarbij u uw komende oogst optimaal leert verwerken.

De moestuincursus vindt plaats op de zondagen van 11:30 uur tot 16:00 uur. De kosten bedragen 250 euro per persoon. Dit is inclusief een cursusmap. Ook inclusief is de koffie, thee en fris. De laatste les wordt afgesloten met een zelfgemaakte lunch op het Kookplein.

login