kookplein
Onze kookcursussen

home kooklessen vergaderen lunch contact


Kookcursus I

Deze basiskookcursus bestaat uit 5 lessen. U maakt kennis met vele kooktechnieken en bereidt een groot aantal verschillende gerechten. Denkt u aan het bereiden van mayonaise, pesto, fonds en risotto. U gaat vis fileren en vlees uitbenen. U bereidt complexe sauzen zoals sauce bordelaise en Bearnaise. Maar ook reductie- en gemonteerde sauzen.

De opzet is dat u kennis maakt met meerdere snijtechnieken en kookprocessen. U verwerkt een scala aan ingredienten, zodat u een uitgebreide basiskennis zal hebben en hier dagelijks profijt van zult ondervinden. De lessen worden gegeven door Lars Vermey, die u met veel enthousiasme de finesses van het koken bijbrengt.

Deze cursus wordt elk najaar aangeboden. Voor cursusdata mailt u naar info@kookplein.nl. Starttijd: Zondagmiddag 12:00 uur. Deze cursus vindt plaats in de middag en duurt gemiddeld 3,5 uur.

Kosten 375,00 per persoon, inclusief b.t.w.

De prijs is inclusief 3 glazen wijn of fris per avond. Tevens ontvangt u een uitgebreid cursusboek van het Kookplein.


Kooklessen

Kookcursus II

Het logisch vervolg op Kookcursus I. We starten met een les brood- en deegwaren waarin we pasta-, pizza-, korst- en foccaciadeeg maken. Les 2 staat in het teken van de vergeten groenten. In de volgende les gaan komen de taarten en desserts aan bod. Hartige taarten en zoetere taarten. Ook gaan we zelf ijs maken en sabayon. Les 4 is het vervolg op vlees en gevogelte les uit Cursus I. De afsluitende les is de Freestyle kookles, waarbij er een 4 gangen menu wordt gekookt en gegeten.

Duur workshop: 4 uur. De lessen worden wederom gegeven door Lars Vermey, die u met veel enthousiasme de finesses van het koken bijbrengt.

Deze cursus wordt elk najaar aangeboden. Voor cursusdata mailt u naar info@kookplein.nl.

Kosten 375,00 per persoon, inclusief b.t.w.

De prijs is inclusief 3 glazen wijn of fris per avond. Tevens ontvangt u een uitgebreid cursusboek.

login